Opgesloten

In verband met de tyfoon van allerlei Japanners advies gekregen binnen te blijven in een stevig gebouw. Ben dus blij met mijn beslissing om in een hotel in te checken. En dat de bus ook veilig staat. Het is een oerdegelijk hotel. Grappig… had me voorgenomen niet in hotels te slapen omdat ik zo gewend ben aan mijn busje. In tijden van crisis blij dat ik ook dat weer los kan laten

De kamer heeft geen badkamer want dit is het land van de naakte vriendschap. Er is boven in het hotel een spa gedeelte. Geen natuurlijke hete bron dit keer maar even goed fijn poedelen.

Op de kamer hangt een soort van trainingspak, bruin shirt, zwarte broek met een kaartje erbij. Washed. You can wear this walking around in the hotel. Fijn dat het gewassen is. En een unisex gevangenispak; niets mis mee. In het kader van de volledige overgave trek ik het aan als ik naar de spa ga. Best fijn een beetje conformeren voor de verandering. Ook naar het restaurant voor de noedelsoep in vol ornaat. Nagenoeg iedereen heeft hetzelfde pak aan. We zitten dan ook allemaal in hetzelfde schuitje.

De volledige dag binnen in het hotel door gebracht zorgt wel weer voor rust. En wat rebellie dus eigen kleding weer aangedaan op de tweede dag. Toch nog bedacht om een plannetje te maken voor de rest van de trip. Beetje geschreven. Wat gelezen. Spa bezoekje. Noedel soepje en de dag was voorbij.

Unisex kleding
Meedoen als een eenheidsworst
Eén dag was genoeg

Plan is 1 dag tempels bezoeken en de volgende dag naar Naoshima. Dan naar een tip uit de lonely planet als ze plek hebben. En anders retour overnachten bij de top onsen zover. Daarna ook wat plannetjes gemaakt. Aanpassen kan altijd nog.